کارشناس انرژی رانت و قاچاق را دلیل اصلی اصرار برخی از نمایندگان مجلس به تهاتر قیر در پروژه های عمرانی دانست و گفت: پروژه عمرانی بودجه مشخصی دارد و قیر مورد نیازش را هم باید از آنجا تامین کند.
ثقفی رییس انجمن سازندگان تجهیزات نفت گفت: ۱۵ الی ۲۰ درصد تجهیزات نفتی با وجود توانایی ساخت داخل به دلیل عدم ریسک پذیری برخی از مدیران، نبود اطمینان به تولیدات داخل و فساد و رانت از خارج تامین می شود.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفتههای دبیر انجمن قیر ایران مبنی بر وجود رانت یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی برای مخالفت با قیر تهاتری را تکذیب کرد.
موضوع قیر و وکیوم باتوم نیاز به بحث و بررسی بسیار دارد و با توجه به اینکه تولیدکنندگان قیر محدود هستند به طور قطع در بحث مربوط به قیمتگذاری باید دقت شود تا رانت و فسادی در این زمینه صورت نگیرد.
عاشوری دبیر انجمن صنعت پالایش نفت با بیان اینکه قیر هم باید مانند ۴۰ محصول پالایشی دیگر در بورس عرضه شود، گفت: طبق لایحه بودجه ۱۴۰۱ وزارت نفت مکلف به تحویل ۱۹ هزار میلیارد تومان وکیوم باتوم شده است.
اورعی استاد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه توسعه پتروشیمی بیشتر به نفع عده ای خاص بوده، گفت:صنعت پتروشیمی ما در اختیار خصولتی ها بوده و به دلیل رانت خوراک ارزان اجازه ورود به بخش خصوصی داده نمی شود.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند مصوبه مجلس در خصوص تعیین نرخ ثابت برای قیر رایگان می تواند رانت گسترده ای ایجاد کند که می توانست صرف پروژه های عمرانی شود.
تداوم رانت ویژه پتروشیمیهای گازی و نیمهخام فروش باعث شده است که سرمایهگذاران به سمت توسعه زنجیره ارزش حرکت نکنند و یکی از این امتیازات، معافیت مالیاتی این واحدها از درآمدهای صادراتی است که در لایحه بودجه سال جاری حذف شده است.
پیشنهاد رو به جلوی دولت در اصلاح قیمت سوخت پتروشیمیها در لایحه بودجه 1401 مدت زیادی دوام نداشت و پس از اصلاحات متعدد و عقبگردهای متوالی، مجددا همه امتیازات ویژه پتروشیمیهای پرسود کشور به آنها بازگشت
مرکز پژوهشهای مجلس طی گزارشی نوشت افزایش نرخ سوخت گاز در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی در سال آینده مخاطراتی برای مجتمعهای پتروشیمی و فولادی به همراه دارد.
پس از تعیین سقف ریالی قیمت خوراک برای پتروشیمیهای گازی، حال در مصوبه جدید هیئت دولت این پتروشیمیها از معافیت مالیاتی درآمدهای صادراتی نیز بهرهمند شدهاند و خبری از «متانول» و «اوره» در فهرست مواد نیمهخام مشمول مالیات نیست.
نماینده مردم قم در مجلس از استخدام رانتی 60 نماینده مجلس در وزارت نفت توسط وزیر دولت روحانی خبر داد. سوال اینجاست که چرا موضوع اینچنینی رخ داده و گویا این روال سالهاست که میان مسئولان و نمایندگان مجلس وجود داشته و دارد.
با تصویب اعضای کمیسیون عمران مجلس و تأیید وزاری راه و نفت قرار شد تا پایان سال قیر با قیمت هر تن 9.3 میلیون تومان واگذار شود که تفاوت 2.7 میلیون تنی با قیمت بورس کالا دارد.
نفت آرا: پس از کش و قوسهای فراوان طی چند روز گذشته شاهد تصویب طرحی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر توزیع رایگان ۳۵ هزار میلیارد تومان یا همان ۴ میلیون لیتر قیر رایگان برای سال آینده هستیم. طرحی که به یقین می تواند زمینه ساز ایجاد رانت و فساد شود.